Përse spitali i kurimit të varësisë MedTim

Është e rëndësishme të keni besim në klinikën që zgjidhni për kurimin e varësisë. Megjithatë, duhet të theksohet se çdo qendër detoksifikimi mund të ketë qasje të ndryshme ndaj kurimit dhe se nuk ka një zgjidhje të vetme që i përshtatet të gjithëve. Ajo që mund të jetë efektive për një pacient mund të mos jetë për një tjetër, pasi nevojat për trajtim ndryshojnë sipas individit dhe natyrës së varësisë. 

Për të konfirmuar besueshmërinë dhe reputacionin e klinikës sonë si “më e mira” për trajtimin e varësisë, është thelbësore të ofrojmë prova konkrete të sukseseve tona, si p.sh. normat e rikuperimit, dëshmitë nga pacientë të kënaqur dhe dëshmitë e pajtueshmërisë me standardet dhe rregulloret e industrisë.

Përveç kësaj, është e rëndësishme të ruajmë një nivel të lartë transparence dhe etike në qasjen tonë ndaj kurimit, t’ju informojmë për zhvillimet më të fundit në fushën e varësisë dhe të punojmë ngushtë me profesionistë të kualifikuar shëndetësorë për të ofruar trajtim me cilësi të lartë.

Qëllimi kryesor duhet të jetë gjithmonë të ndihmojmë njerëzit të kapërcejnë varësinë në një mënyrë efektive dhe të qëndrueshme. Nëse klinika jonë ka provuar tashmë aftësinë për të arritur këtë qëllim dhe ka një bazë të fortë për t’u konsideruar si një nga klinikat më të mira të kurimit të varësisë.

MedTim, vlerat mbi gjithçka!

Në pamje të parë, klinika e trajtimit të varësisë MedTim dallohet për pamjen e jashtme, të brendshme, komoditetin, si dhe pajisjet mjekësore dhe jo mjekësore.
Megjithatë, meritat e qendrës së detoksifikimit MedTim qëndrojnë në këto vlera dhe në qasjes inovative për ndërtimin e një marrëdhënieje besimi midis: Klinikës dhe pacientit, mjekut dhe pacientit, psikologut dhe pacientit, por edhe pedagogut të veçantë dhe pacientit.

Çfarë do të thotë?

Kjo do të thotë se ideologjia jonë e trajtimit të suksesshëm të varësisë nuk përfshin tërheqjen e pacientit me premtime për një ilaç që bën mrekulli. Nuk ofrojmë as trajtime ekzotike që janë të “garantuara” për ta zgjidhur njëherë e mirë problemin. Jo, nuk po flasim për një pilulë magjike, por për punën serioze që qëndron pas trajtimit tonë të suksesshëm të varësisë. 

Ideja bazë e klinikës MedTim është besimi.

Nëse ju ose dikush afër jush ka ndonjë problem, na kontaktoni për ndihmë dhe ne do të justifikojmë besimin tuaj.

Çelësi i funksionimit të suksesshëm të qendrës së detoksifikimit MedTim qëndron te njerëzit që punojnë atje. Ne punojmë me një ekip ekspertësh që kanë përvojë shumëvjeçare në trajtimin e varësisë. Ato janë mbledhur për të ofruar asistencën më të mirë profesionale dhe për të justifikuar besimin tuaj. Ne do t’ju japim mundësinë për të rifituar një jetë të shëndetshme, ku nuk ka vend për varësi.

Besimi nuk është vetëm një fjalë, por thelbi i një marrëdhënieje.

Një marrëdhënie mund të mbushet me besim vetëm kur ka mirëkuptim të ndërsjellë.
Kuptimi i mjekut për problemin për të cilin paraqitet pacienti, por edhe mundësitë e trajtimit. 

Nga ana tjetër, ka mirëkuptim dhe pranim nga pacienti i vetë procesit të trajtimit, si dhe i parimeve të trajtimit të suksesshëm. Kjo do të thotë se çfarë të bëni dhe çfarë të shmangni në mënyrë që të arrini rezultatin e dëshiruar, të mbroheni nga rikthimet dhe të dini se si t’i shmangni ato.

Besimi në radhë të parë

Besimi midis pacientit dhe mjekut ose profesionistit të kujdesit shëndetësor është gjithashtu një mirëkuptim dhe pranim i një pjese të përgjegjësisë së secilës prej palëve të sipërpërmendura. Me fjalë të tjera, kjo është një ndarje e përgjegjësisë për rezultatin midis klinikës dhe pacientit. Çfarë nënkupton kjo?
Kjo do të thotë që kur pacienti vjen për trajtim, ne flasim me të dhe familjen e tij dhe përcaktojmë programin dhe metodat e trajtimit të varësisë dhe qëllimin përfundimtar. 

Ekipi ynë mjekësor i shpjegon pacientit dhe familjes së tij se nga çfarë përbëhet programi dhe çfarë përfshihet në të. Ne shpjegojmë se si duket diagnoza, cilat procedura detoksifikimi (nëse është e nevojshme) përfshihen në program, cili është kuptimi i procedurave, analizojmë se si ndihet pacienti para dhe pas trajtimit, çfarë do të thotë psikoterapi, fizioterapi, rigjenerim, rehabilitim. dhe si do të ngjajnë këto terapi.

Ne i shpjegojmë pacientit çdo procedurë mjekësore në detaje – që do të thotë, si kryhet, si ndihet pacienti gjatë dhe pas procedurës.

Domethnënë, ne shpjegojmë rrjedhën e trajtimit hap pas hapi – si duket çdo ditë trajtimi.

Pse i bëjmë të gjitha këto? Sepse duam që pacienti të kuptojë se çfarë po ndodh me të, pse ndihet kështu apo ashtu. Me fjalë të tjera, ne duam që pacienti të na besojë, të ketë besim në profesionalizmin tonë dhe besimin në një rezultat përfundimtar të suksesshëm dhe mundësinë e një kurimi. Dhe çdo ditë ne dëshmojmë profesionalizmin tonë, duke luftuar për rezultatin e çdo pacienti.

Vendoseni jetën tuaj në rrugën e duhur

Na telefononi dhe caktoni një takim me mjekët tanë

Dyert e klinikës sonë janë gjithmonë të hapura

Në momentin e daljes bisedojmë me pacientin dhe kolegët e mjekimit dhe së bashku vlerësojmë se si ka kaluar faza e parë e trajtimit (faza e shtrimit në spital), si ndihet pacienti në momentin e daljes, nëse është i kënaqur me gjendjen e tij; si e vlerëson rezultatin e fazës së parë. Së bashku, ne përmbledhim atë që është arritur. 

Kjo është një pikë shumë e rëndësishme, sepse trajtimi nuk ka përfunduar ende, vetëm faza e parë e tij ka përfunduar. Kalimi në fazën ambulatore të trajtimit të varësisë (faza e dytë) nënkupton gjithmonë që pacienti dhe familja e tij të pranojnë përgjegjësinë dhe kontrollin mbi respektimin e rregullave të trajtimit dhe sjelljes në të ardhmen. Nga ky moment, klinika nuk mund ta kontrollojë më pacientin 100%. Nuk mund të kontrollojmë sesi pacienti merr terapinë, si dhe nëse i përmbahet rekomandimeve të psikologut, si kontakton me psikiatrin, si vjen për kontrolle etj. Nga ky moment, rrjedha e trajtimit është përgjegjësi e pacientit dhe bashkëpunëtorëve të tij në trajtim.

Megjithatë, ne kurrë nuk e humbim shpresën sepse besojmë te pacienti! Dhe ky është parimi që ne ndjekim gjithmonë para, pas dhe pas trajtimit të çdo pacienti! Ne jemi gjithmonë të gatshëm t’i ndihmojmë pacientët, veçanërisht kur është e vështirë për ta që të gjejnë vetë përgjigjet e pyetjeve të tyre. 

Për ta bërë këtë, ju vetëm duhet të na telefononi. Nuk është e nevojshme, e as e arsyeshme për të fshehur problemin nëse ai shfaqet papritur, nuk ka nevojë të mashtroni veten dhe njerëzit tuaj të afërt. Nëse një person pranë jush ka një problem, mjafton të kontaktojë dhe ta ndajë me ne.

Ne kurrë nuk i largojmë pacientët tanë, dyert e klinikës sonë janë gjithmonë të hapura. Së bashku do të gjejmë gjithmonë një zgjidhje për çdo problem, sado i vështirë të jetë ai. Ky është besimi për të cilin insistojmë.

Besimi është parimi ynë dhe parimi kryesor i trajtimit në klinikën tonë.