Terapia e hepatometabolizmit

Përpara se të diskutoni për terapinë hepatometabolike, është e rëndësishme të kuptoni rëndësinë e mëlçisë. Është një organ unik dhe jetik i trupit tonë, funksioni bazë i të cilit është pastrimi i trupit nga toksinat. Në mënyrë të veçantë, funksionet kryesore të mëlçisë përfshijnë:

Në rast të dështimit ose reduktimit të ndjeshëm të të paktën një prej funksioneve bazë të mëlçisë, mund të çojë në vdekje.

Hepatometabolizmi terapeutik - Sëmundja kryesore e mëlçisë është hepatiti.

Para së gjithash, është një sëmundje e karakterizuar nga një proces inflamator akut ose kronik i mëlçisë, i cili në mungesë të trajtimit të duhur ose në rast të trajtimit të papërshtatshëm çon në mënyrë të pashmangshme në zhvillimin e fibrozës, cirrozës ose kancerit të mëlçisë. 

Duhet theksuar se shkaktarët më të shpeshtë të hepatitit janë viruset e hepatitit, alkooli, disa medikamente dhe sëmundjet autoimune. Etanoli (alkooli), si dhe produkti toksik i metabolizmit të tij, acetaldehidi, luajnë një rol kyç në dëmtimin e mëlçisë gjatë konsumimit të detyrueshëm, pra abuzimit me alkoolin.

Hepatometabolizmi terapeutik - Zgjidhje për mëlçinë!

Në këtë mënyrë, alkooli shkatërron qelizat e mëlçisë, gjë që çon në mënyrë të pashmangshme në inflamacion kronik dhe zgjerim progresiv të indit lidhës.

Tre faza të zhvillimit të dëmtimit alkoolik të mëlçisë:

Vendoseni jetën tuaj në rrugën e duhur

Na telefononi dhe caktoni një takim me mjekët tanë

Zgjidhja e problemit është terapia hepatometabolike. Me fjalë më të thjeshta, është një ilaç i zgjedhur siç duhet për rikthimin e mëlçisë ose për të ndihmuar në rivendosjen e strukturës dhe normalizimin e funksioneve të mëlçisë. 

Mjetet për restaurimin e mëlçisë, për shembull, pas abuzimit me alkoolin, duhet të kenë efekte antioksiduese dhe anti-inflamatore, për të parandaluar zhvillimin ose përparimin e fibrozës. Kur zgjidhni ilaçe, merren parasysh faza e sëmundjes dhe karakteristikat individuale të pacientit.

Terapia hepatometabolike përfshin:

Terapia hepatometabolike - Hepatoprotektorë

Hepatoprotektorët nuk janë vetëm ilaçe që përmirësojnë proceset metabolike, por gjithashtu normalizojnë punën e mëlçisë, rrisin rezistencën e qelizave të mëlçisë ndaj faktorëve të dëmshëm dhe aktivizojnë proceset e rigjenerimit.

Hepatoprotektorët veprojnë sipas mekanizmit të mëposhtëm:

Terapia hepatometabolike - Elementet detoksifikues

Trajtimi me këto ilaçe synon të reduktojë efektet toksike të etanolit dhe derivateve të tij.

Terapia hepatometabolike - Vitamina dhe minerale

Këta mikronutrientë nevojiten për të zëvendësuar deficitin ushqyes të trupit, i cili shpesh ndodh në kontekstin e dehjes nga alkooli.

Trajtimet e varësisë

Trajtimi i varësisë nga heroina

Një qasje individuale ndaj pacientëve do t'ju bëjë të harroni përdorimin e këtyre substancave psikoaktive.

Trajtimi i alkoolizmit

Thuajini lamtumirë varësisë ndaj alkoolit dhe shpëtoni njëherë e përgjithmonë nga kjo plagë.

Trajtimi i varësisë nga kumari

Falë metodave inovative të trajtimit, kumari do të bëhet e kaluara juaj.

Trajtimi i varësisë nga kokaina

Me një përqindje të lartë suksesi, ne i largojmë pacientët nga përdorimi i kësaj lënde narkotike.

Ose na kontaktoni përmes formës së postës elektronike.