Detoksifikimi i organizmit i personave të varur

Detoksifikimi fizik i personave të varur

Detoksifikimi i organizmit të personit të varur është hapi i parë dhe një nga hapat më të rëndësishëm në trajtimin afatgjatë të varësisë. Në veçanti, detoksifikimi mjekësor është hapi i parë në trajtimin e varësisë ndaj opiateve dhe substancave të tjera psikoaktive. 

Detoksifikimi mjekësor është procedurë shumë e rëndësishme për të parandaluar rikthimet, ose krizat e përsëritura të shkaktuara nga simptomat fizike. Trajtimet përfshijnë farmakoterapinë për të mbështetur krijimin e abstinencës afatgjatë nga përdorimi i paligjshëm i opiateve dhe substancave të tjera psikoaktive.

“Trajtimi i detoksifikimit” në klinikën MedTim ndihmon personin e varur të eliminojë më shpejt substancat toksike.

Trajtimi i varësisë ndaj opiateve përmes terapisë zëvendësuese me metadon, suboteks, buprenorfinë mund të ketë disavantazhe. Ky trajtim është afatgjatë dhe përfshin konsumimin e opiateve, gjë që rrit mundësinë e rikthimit dhe nuk do të ketë rezultate të qëndrueshme.

Detoksifikimi pa dhimbje, i sigurt dhe i miratuar

Nën mbikëqyrjen e stafit mjekësor profesional

Kohëzgjatja e programit të detoksifikimit varet nga lloji i substancës dhe sasia e konsumuar nga përdoruesi. Ky trajtim zgjat të paktën një javë. Detoksifikimi nënkupton që pacienti të marrë substancat e nevojshme përmes infuzioneve, procedurave dhe barnave. 

Si pjesë e procedurës UROD (detoksifikimi ultra i shpejtë), pastrimi i trupit nga opiatet nxitet duke injektuar doza të larta të antagonistit të opiateve (nalokson). Gjithashtu, gjatë procedurës UROD, pacienti është nën anestezi totale ose qetësim të fortë për 6 deri në 8 orë, për këtë arsye procedura e detoksifikimit kryhet në terapi intensive dhe nën mbikëqyrjen e një anesteziologu.

Me ndihmën e diagnostifikimit vlerësojmë plotësisht shëndetin mendor dhe gjendjen fizike të pacientit:

Vendoseni jetën tuaj në rrugën e duhur

Na telefononi dhe caktoni një takim me mjekët tanë

Detoksifikimi ju ndihmon të reduktoni dhe/ose të lehtësoni simptomat.

“Terapia e detoksifikimit” është hapi i parë në trajtimin e varësisë dhe pastron trupin nga substancat toksike, duke zbutur simptomat e një krize abstinence.

Detoksifikimi i alkoolit

Duke qenë se mëlçia është “filtri” kryesor i trupit tonë, si dhe organ jetik pa të cilin njeriu nuk mund të jetojë, puna e saj është jashtëzakonisht e rëndësishme. Konsumimi i tepërt i alkoolit ndikon në cilësinë e funksionit të mëlçisë. 

Mëlçia është përgjegjëse, ndër të tjera, për detoksifikimin e trupit.

Duke detoksikuar mëlçinë, ne e “ndihmojmë” atë të përpunojë dhe eliminojë toksinat dhe produktet e shumta që dëmtojnë shëndetin. Në këtë kuadër, detoksifikimi kryhet nëpërmjet infuzioneve të përditshme që merr pacienti. Më saktësisht, pacienti merr komplekse vitaminash, aminoacide dhe hepatoprotektorësh që përshpejtojnë funksionin e mëlçisë dhe ndihmojnë në largimin e toksinave, si dhe eliminimin e tyre nga trupi.

Kriza e abstinencës

Kriza e abstinencës është një gjendje e rëndë që shfaqet te njerëzit që janë të varur dhe që kanë ndërprerë papritur konsumimin e substancave psikoaktive. Me fjalë të tjera, është një nevojë urgjente për të konsumuar një produkt që përdoret zakonisht nga personi i varur. Simptomat zakonisht shfaqen disa orë pas ndërprerjes së marrjes së substancave psikoaktive.

Abstinenca është e vështirë për të toleruar nga të varurit kur janë vetëm në shtëpi. Kjo është arsyeja pse programet e detoksifikimit rekomandohen në një mjedis spitalor, pikërisht sepse tërheqja mund të jetë e padurueshme për individin dhe e frikshme për familjen.

Kriza e abstinencës shoqërohet me simptomat e mëposhtme:

Abstinenca është e vështirë për të toleruar nga vartësit kur janë vetëm në shtëpi. Prandaj rekomandojmë që programi i detoksifikimit të kryhet në një mjedis spitalor, pikërisht sepse tërheqja mund të jetë e padurueshme për individin dhe e frikshme për familjen.

Ose na kontaktoni përmes formës së postës elektronike.