Diagnostifikimi në trajtimin e varësisë

Diagnostifikimi në trajtimin e varësisë është hapi i parë dhe pjesë shumë e rëndësishme e procedurës, sepse përcakton praninë ose mungesën e sëmundjes.

Kjo procedurë na ndihmon për të klasifikuar dhe ekzaminuar gjendjen e pacientit në kategorinë e duhur, si dhe për të përcaktuar shenjat dhe simptomat e sëmundjes gjatë diagnostikimit. Diagnostifikimi, si i tillë, është shumë i rëndësishëm në trajtimin e varësisë, sepse thelbi i saj qëndron në vlerësimin e të gjithë gjendjes fizike dhe psikologjike të pacientëve tanë.

Në klinikën MedTim, kryejmë ekzaminime të plota diagnostikuese menjëherë pas shtrimit në spital.

Pse është kaq e rëndësishme diagnoza?

Diagnoza bën të mundur përcaktimin e gjendjes së pacientit që trajtohet nga varësia. Me pak fjalë, çdo procedurë ka indikacionet e saj të kundërindikacioneve. Me fjalë të tjera, një diagnozë e mirë do të përcaktojë procedurat që do të përdoren në trajtimin e çrregullimeve të varësisë.

Me ndihmën e diagnostifikimit vlerësojmë plotësisht shëndetin mendor dhe gjendjen fizike të pacientit.

Nëse diagnoza zbulon një problem shëndetësor, do ta drejtojmë pacientin në ekzaminime specifike shtesë. Klinika MedTiM bashkëpunon me klinikat kryesore në Serbi që ofrojnë ekzaminime të sakta, duke përfshirë skanime, MRI, ultratinguj, rreze X, si dhe konsultime me specialistë.

Megjithatë, analizat shtesë, opinionet e specialistëve apo analizat në laboratorë të veçantë pas diagnostikimit në klinikën tonë nuk përfshihen në çmim. Prandaj, ato do të tarifohen shtesë.

Vendoseni jetën tuaj në rrugën e duhur

Na telefononi dhe caktoni një takim me mjekët tanë

Çfarë do të thotë diagnoza në trajtimin e varësisë?

Nga momenti i pranimit në klinikën MedTiM, pacienti do t’i nënshtrohet një ekzaminimi të plotë për të vlerësuar gjendjen e tij fizike. Bazuar në këtë, ne do të jemi në gjendje të vendosim për hapat e parë të trajtimit.

Procedurat diagnostikuse

Që në pritje, në bazë të ekzaminimit të mjekut internist, kryhen procedura standarde që përfshihen në çmimin e trajtimit. Konkretisht, ato përfshijnë ekografinë e zemrës dhe të barkut, ekzaminimin ORL, EKG, testet laboratorike për viruset HIV dhe të hepatit, si dhe atë Doppler të enëve të gjakut. 

Mjeku i përgjithshëm përcakton procedurat diagnostikuese shtesë me të cilat do të përcaktojmë indikacionet dhe kundërindikacionet për mjekim (MRI, CT, rreze X, gastroskopia etj.). Këto procedura nuk përfshihen në çmimin e trajtimit dhe tarifohen shtesë.

Psikodiagnoza

Testet e strukturuara psikologjike, si dhe teknikat projektive, bëjnë të mundur vlerësimin e funksioneve njohëse dhe personalitetit të pacientit. Në bashkëpunim me një psikolog dhe një defektolog të specializuar, vlerësojmë gjendjen psikologjike të pacientit dhe përcaktojmë një qasje individuale ndaj trajtimit psikoterapeutik.

Vlerësimi i gjendjes psikiatrike

Vlerësimi bëhet nga një psikiatër. I cili analizon historinë personale dhe familjare të lidhur me sëmundjen.
Qëllimi i këtij takimi është njohja më e mirë e pacientit përmes përgjigjeve të tij, identifikimi i rrethanave që shkaktuan çrregullimin, por edhe vlerësimi i gjendjes së pacientit dhe vëzhgimi i fakteve të rëndësishme dhe relevante për diagnostikimin e çrregullimit dhe zbatimin e farmakoterapisë e përshtatshme.
Në takimin e parë përcaktohen dozat e substancave të konsumuara nga pacienti, për të vendosur një plan trajtimi plotësisht të saktë.
Gjatë trajtimit, psikiatri ka takime të përditshme me pacientin për të monitoruar gjendjen dhe efektivitetin e procedurave dhe psikoterapisë.

Analizat laboratorike

Pas pranimit të pacientit në klinikë, i bëhen analizat e gjakut, duke përfshirë CBC (numërimi i plotë i gjakut), analizat biokimike, si dhe analiza shtesë nëse ka rekomandime.
Gjithashtu, përveç analizave të gjakut i bëhen edhe analizat e urinës në laborator.

Trajtimet e varësisë

Trajtimi i varësisë nga heroina

Një qasje individuale ndaj pacientëve do t'ju bëjë të harroni përdorimin e këtyre substancave psikoaktive.

Trajtimi i alkoolizmit

Thuajini lamtumirë varësisë ndaj alkoolit dhe shpëtoni njëherë e përgjithmonë nga kjo plagë.

Trajtimi i varësisë nga kumari

Falë metodave inovative të trajtimit, kumari do të bëhet e kaluara juaj.

Trajtimi i varësisë nga kokaina

Me një përqindje të lartë suksesi, ne i largojmë pacientët nga përdorimi i kësaj lënde narkotike.

Ose na kontaktoni përmes formës së postës elektronike.