Trajtimi i varësisë ndaj heroinës

Pasqyra e Përmbajtjes

Programe të gjithanshme për trajtimin e varësisë nga heroina

Varësia nga heroina është një problem i rëndë shëndetësor që kërkon ndihmë profesionale dhe mbështetje të vazhdueshme. Shërbimi ynë ofron programe të gjithanshme trajtimi, duke përfshirë detoksikimin mjekësor, mbështetjen psikologjike dhe plane për rikuperim afatgjatë. Trajtimi profesional i varësisë nga heroina: detoksikim, mbështetje psikologjike dhe rikuperim afatgjatë.

Çfarë është heroina?

Detoksifikimi nga heroina, është një metodë për pastrimin e trupit nga individët e varur nga heroina. Lind pyetja: çfarë është heroina? 

Heroina është një drogë e bazuar në morfinë, një substancë e marrë nga opiumi i lulëkuqes. Ngjyra dhe pamja e heroinës varet nga mënyra se si prodhohet dhe substancat e tjera me të cilat mund të përzihet.

Heroina mund të jetë në formë pluhuri të bardhë ose kafe, por edhe si një substancë e zezë ngjitëse (heroina e zezë). Kjo substancë dehëse i përket një grupi drogash psikoaktive të quajtura opiate ose opioidë. Opiate të tjera përfshijnë disa qetësues dhimbjesh me recetë, të tilla si kodeina, oksikodoni dhe hidrokodoni.

Abuzimi dhe efekti i heroinës padyshim çon në varësi psikologjike dhe fizike nga heroina. Duke marrë parasysh potencialin e lartë të varësisë së heroinës, ky dehës paraqet një rrezik serioz dhe problem shëndetësor, edhe nëse individi e konsumon atë vetëm një herë! Heroina është një drogë depresive që menjëherë pas konsumimit shkakton një ndjenjë qetësie dhe lehtësim nga dhimbjet. 

Efektet janë ato që nxisin individin të zhvillojë një dëshirë të fortë për të konsumuar përsëri heroinë, gjë që çon në zhvillimin e varësisë psikologjike nga heroina. Nga ana tjetër, kur individi përpiqet të ndalojë abuzimin me heroinën, ndodh kriza e “tërheqjes së heroinës”. Kjo është arsyeja pse individët e varur nga heroina, duke dashur të lehtësojnë simptomat jashtëzakonisht të pakëndshme të tërheqjes, përdorin përsëri heroinë, që do të thotë se rreziku i rikthimit është shumë i lartë. Kjo është shenjë e varësisë fizike nga heroina.

Në çdo rast, detoksifikimi nga heroina, në kuadër të trajtimit të varësisë ndaj heroinës, në kushte klinike dhe spitalore, është e vetmja mënyrë për të ndaluar konsumin e heroinës përgjithmonë.

Varësia dhe trajtimi ndaj heroinës

Shumë njerëz pyesin: si të ndaloni përdorimin e heroinës pa trajtim? Përgjigjja jonë rreth detoksifikimit nga heroina është i nevojshëm për shërimin e plotë nga varësia ndaj heroinës. Varësia nga heroina është një çrregullim serioz që lidhet me abuzimin e kësaj substance. Kjo varësi karakterizohet nga një dëshirë e fortë psikologjike dhe fizike për të konsumuar këtë substancë dehëse. Megjithëse heroina është e paligjshme, shumë opioidë të tjerë mund të merren legalisht me recetën e mjekut. 

Një karakteristikë e përbashkët e të gjitha opioideve është se ato lehtësojnë dhimbjen duke bllokuar ose zvogëluar numrin e sinjaleve të dhimbjes që dërgohen në tru. Përveç kësaj, opioidet ndikojnë në tru, duke shkaktuar një çlirim të konsiderueshëm të endorfinës, gjë që e bën individin e lumtur, euforik ose “të fuqishëm”. Këto janë vetitë që e bëjnë heroinën dhe opioidet e tjera substanca psikoaktive shumë të varura.

Nëse ju ose dikush afër jush vuan nga varësia ndaj heroinës, detoksifikimi nga heroina dhe pastrimi i gjakut janë mënyra e sigurt për të dalë nga kjo situatë. Ajo që mund t’ju ndihmojë është një qendër detoksifikimi ndaj heroinës. 

Abuzimi me heroinën dhe mbidozat fatale janë rritur ndjeshëm gjatë dekadës së fundit. Kjo rritje lidhet me rritjen e numrit të njerëzve që abuzojnë me analgjezikët opioidë me recetë. Disa njerëz që bëhen të varur nga këto droga shpesh kalojnë në heroinë, sepse ajo prodhon efekte të ngjashme, por është më e lirë dhe më e lehtë për t’u marrë.

Shumica e njerëzve që abuzojnë ose kanë përdorur heroinë thonë se fillimisht kanë abuzuar me drogat opioide të lëshuara me recetë. Hulumtimet sugjerojnë se afërsisht një e treta e të gjithë të varurve nga heroina që kërkojnë trajtim bëhen të varur menjëherë duke abuzuar me heroinën, pa përdorur paraprakisht medikamente opioidale.

Mjafton vetëm një konsum i heroinës për të shkaktuar varësi! Konsumimi kronik dhe i vazhdueshëm i heroinës mund të çojë në mbidozë.

Cilat janë shkaqet e varësisë nga heroina?

Varësia ndaj heroinës mund të shkaktohet nga një kombinim i faktorëve gjenetikë, të sjelljes dhe mjedisit.  

Faktorët e njohur të rrezikut për varësinë nga heroina përfshijnë:

Është e rëndësishme të mbani mend se prania e një ose më shumë prej këtyre faktorëve të rrezikut nuk do të thotë automatikisht se dikush do të zhvillojë varësi dhe simptoma ndaj heroinës. Studimet dhe hulumtimet tregojnë se nëse disa nga faktorët e përmendur të rrezikut janë të pranishëm, individi është i ekspozuar ndaj rrezikut në rritje të abuzimit me drogën dhe varësinë.

Efektet e heroinës

Në mënyrë që detoksifikimi nga heroina të shkojë siç duhet, është e rëndësishme të njihen pasojat e konsumit të heroinës, domethënë efektet e shkaktuara nga kjo drogë dhe simptomat e heroinës. Kjo është e rëndësishme sepse detoksikimi i heroinës është procesi i eliminimit të efekteve të heroinës. 

Përkatësisht, heroina është një depresant i sistemit nervor qendror. Kjo do të thotë se ky dehës ngadalëson funksionet e trurit dhe ndikon në frymëmarrje (e cila gjithashtu ngadalësohet ose ndalohet). Temperatura e trupit dhe presioni bien, ndërsa ritmi i zemrës bëhet i parregullt.

Simptomat e kësaj periudhe krize mund të shfaqen veçanërisht disa orë pas një ndërprerjeje afatgjatë të konsumit. Ato përfshijnë:

Efektet e heroinës në një nivel afatshkurtër

Menjëherë pas konsumimit të heroinës, individi përjeton një “goditje”, ose një valë kënaqësie apo euforie. Megjithatë, efektet afatshkurtra të heroinës përfshijnë:

Heroina shpesh nuk është në formën e saj të pastër, dmth. përmban substanca shtesë si sheqer, niseshte ose qumësht pluhur, të cilat mund të bllokojnë enët e gjakut që çojnë në mushkëri, mëlçi, veshka ose tru, duke shkaktuar dëmtime të përhershme në këto organe.

Efektet afatgjata të heroinës

Efektet afatgjata të heroinës dhe përdorimit të rregullt mund të jenë shkatërruese:

Varësia dhe mbidoza e heroinës (helmimi)

Në rast të mbidozës me heroinë, detoksifikimi i menjëhershëm është i nevojshëm për të shmangur pasojat fatale. Vetëm një qendër e duhur, e mirënjohur e detoksifikimit të heroinës, siç është klinika e trajtimit të varësisë MedTiM, mund të kryejë detoksifikimin profesional dhe të thelluar ndaj heroinës. 

Mbidoza e heroinës mund të ndodhë kur individi abuzon me një dozë të konsiderueshme të kësaj substance psikoaktive që trupi i tij nuk mund ta përballojë. Kjo gjendje është kërcënuese për jetën dhe nëse nuk ofrohet menjëherë ndihma e duhur mjekësore dhe detoksifikimi, mund të ndodhë vdekja.

Më saktë, në këtë rast dhe në përputhje me simptomat e heroinës, shtrimi urgjent është i nevojshëm për shkak të trajtimit mjekësor detoksifikues.

Kur individi përjeton një mbidozë të heroinës, frymëmarrja e tij ngadalësohet ose ndalet plotësisht. Rezultati është një reduktim në sasinë e oksigjenit që arrin në tru (një gjendje e njohur si hipoksi). Hipoksia mund të ketë efekte serioze dhe afatgjata psikologjike dhe mendore në sistemin nervor, duke përfshirë koma dhe dëmtime të përhershme të trurit.

Simptomat e heroinës dhe mbidoza:

Procesi i detoksifikimit dhe tërheqjes së heroinës në rast krize

Si me çdo drogë tjetër, individi mund të zhvillojë tolerancë ndaj heroinës. Megjithatë, heroina ka specifikën se mund të shkaktojë tolerancë ndaj kësaj substance psikoaktive edhe pas disa konsumimeve! 

Për të arritur të njëjtin efekt si më parë, të varurit nga heroina marrin doza më të mëdha në intervale më të shpeshta. Trupi i tyre krijon varësi nga heroina dhe mund të funksionojë vetëm nën praninë e saj. Në rast të ndërprerjes së papritur të konsumit të heroinës, shfaqet një krizë e “tërheqjes së heroinës”. Duke qenë se kriza e tërheqjes së heroinës karakterizohet nga një sërë simptomash fizike dhe psikologjike jashtëzakonisht të pakëndshme, “trajtimi i heroinës” i sigurt dhe pa dhimbje është e vetmja mënyrë për të kapërcyer këtë situatë të dhimbshme dhe të pakëndshme.

Simptomat e heroinës dhe kriza e tërheqjes në afat të shkurtër (24 orët e para)

Simptomat e heroinës dhe kriza e tërheqjes në afat të gjatë (pas 24 orësh)

Nëse vëreni se dikush i afërt është në fazën e varësisë, atëherë shtrimi në spital është i nevojshëm për detoksifikimin mjekësor, në këtë rast nga heroina!

MEDTIM - Klinika për trajtimin e varësisë ndaj heroinës

MedTiM është një klinikë moderne për trajtimin e varësisë dhe problemeve psikologjike, si dhe një qendër e specializuar për “trajtimin e heroinës”. Si pjesë e trajtimit inovativ dhe revolucionar për varësinë nga heroina, ekipi ynë i mjekëve dhe ekspertëve të tjerë me famë botërore kryen detoksifikimin e plotë nga heroina. 

Ajo që na dallon është se ne kryejmë TRAJTIM PLOTËSISHT PA DHIMBJE DHE TË SIGURTË TË HEROINËS!

Detoksifikimi ndaj heroinës në MedTiM është hapi i parë dhe një nga hapat më të rëndësishëm në trajtimin afatgjatë të varësisë nga heroina. Në veçanti, detoksifikimi i trupit nga heroina është hapi i parë në trajtimin e varësisë ndaj heroinës dhe opiateve të tjera dhe substancave psikoaktive. Procesi i trajtimit të heroinës përfshin pastrimin e gjakut, domethënë të trupit të një personi që është i varur nga substancat toksike.

Nëse jeni të interesuar për pastrimin e gjakut, ose dëshironi të dini kostot, mos ngurroni të na kontaktoni në çdo kohë, sepse jemi në dispozicion 24 orë, në 7 ditë në javë!

Detoksifikimi i heroinës synon të parandalojë rikthimet e shkaktuara nga krizat fizike. Në procesin e detoksifikimit, ne përfshijmë farmakoterapinë për të mbështetur krijimin e abstinencës afatgjatë, d.m.th., përmbajtja nga abuzimi i heroinës dhe opiateve të tjera! 

Detoksifikimi nga heroina dhe pastrimi i gjakut në klinikën MedTiM do të ndihmojnë trupin e të individit të largojë më shpejt substancat toksike.

Procedura UROD, efikase dhe e shpejtë

Procedura UROD në klinikën tonë, e njohur edhe si detoksifikimi ultra i shpejtë nga heroina dhe opiatet e tjera, është i provuar, i besueshëm dhe përfaqëson një nga metodat më të mira të pastrimit të organizmit! Gjatë procedurës UROD, e cila e ndihmon plotësisht pacientin të kalojë procesin e detoksifikimit pa dhimbje, përdoren edhe barna speciale për detoksifikimin mjekësor.

Detoksifikimi i shpejtë i organizmit në klinikën MedTim ul rrezikun e rikthimit në më shumë se 80% të rasteve!

Detoksifikimi ultra i shpejtë nga opiatet është një procedurë që ndihmon trupin të heqë qafe heroinën në një mënyrë më të shpejtë dhe më pak të dhimbshme. Për më tepër, procedura UROD u lejon të individëve të pastrojnë gjakun e tyre nga heroina dhe substanca të tjera të dëmshme pa ndjerë siklet. 

Ky detoksifikim i shpejtë nga heroina ndodh ngadalë nën anestezi të plotë në repartin e terapisë intensive dhe zgjat nga 6 deri në 8 orë nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të një anesteziologu. Në procedurën ultra të shpejtë të detoksifikimit, detoksifikimi i opiateve nxitet duke injektuar doza të larta të një antagonisti opiati (nalokson, një ilaç detoksues që anulon efektet e heroinës) nën anestezi të përgjithshme.

Naloksoni mrret në mënyrë intravenoze gjatë procedurës së shpejtë të detoksifikimit me dozë fikse. Procedura UROD kryhet nga një anesteziolog. Para se të përshkruhet procedura UROD, pacienti kalon nëpër një sërë testesh diagnostikuese për të siguruar që nuk ka kundërindikacione. 

Pas detoksifikimit UROD, pacienti merr ilaçe kundër tërheqjes dhe mbështetje vitaminash për të ndihmuar në uljen e dëshirave për heroinë dhe rivendosjen e shëndetit të organeve të prekura nga abuzimi me opiumet. Kështu që e keni përgjigjen për pyetjen: si të lini heroinën pa trajtim?

Sa kushton trajtimi ndaj heroinës?

Nëse jeni të interesuar për çmimet e pastrimit të gjakut, si pjesë e detoksifikimit të heroinës, mos ngurroni të na telefononi, sepse ne jemi këtu për t’ju siguruar gjithë informacionin e duhur! 

Ne pastrojmë gjakun duke përdorur procedurat e detoksifikimit të përmendura më sipër, por edhe plazmaferezën. Plazmafereza është një metodë krejtësisht pa dhimbje e detoksifikimit dhe pastrimit të gjakut, sepse përveç detoksifikimit ka edhe veti antiinflamatore dhe imunomoduluese. Është një nga metodat më produktive të detoksifikimit, sepse plazmafereza rrit efikasitetin e trajtimit të mëtejshëm dhe rigjallëron plotësisht trupin e pacientit, prandaj është veçanërisht e rëndësishme në fazat e hershme të trajtimit.

Në fund të trajtimit, çdo pacient që i është nënshtruar detoksifikimit ndaj heroinës dhe një kontrolli për të parë nëse trupi është pastruar nga gjurmët e opiateve, merr implantin e lëngshëm Naltrexone. Efekti i injektimit zgjat 30 ditë, pas së cilës pacienti duhet të marrë përsëri të njëjtën dozë për 30 ditët e ardhshme. Rekomandohet marrja e të ashtuquajturit bllokues edhe gjatë vitit në vazhdim, sepse përfaqëson një barrierë të jashtëzakonshme jo vetëm fizike, por edhe mendore ndaj krizave të mundshme psikologjike që mund të çojnë në rikthim. 

Përveç bllokuesve, pacientit i përshkruhet farmakoterapia dhe rekomandohet të vazhdojë psikoterapinë. Nëse ka kundërindikacione për dhënien e injeksionit Naltrexone, pacientit i përshkruhen tableta (barna detoksifikuese) efekti i të cilave zgjat 24 orë dhe merren si shtesë ndaj trajtimit të rregullt të përshkruar nga psikiatri në përfundim të trajtimit spitalor.

Për sa i përket kostos së pastrimit të gjakut, në rastin e trajtimit të varësisë nga heroina për 10 ditë, bllokuesi nuk përfshihet në çmimin e trajtimit. Ndërsa për një trajtim që zgjat 14 ditë, në çmimin e trajtimit përfshihen dy bllokuesit e parë.

Ose mund kontaktoni përmes formës së postës elektronike më poshtë.