Spital bashkëkohor për trajtimin e varësisë në Europë

Spitali MedTiM është një klinikë e specializuar që merret me trajtimin e varësisë, depresionit dhe ankthit.

Me ndihmën e stafit profesional mjekësor, si dhe një program trajtimi unik dhe inovativ në këtë fushë, ne përpiqemi të kapërcejmë të gjitha llojet e varësive që janë të zakonshme në ditët e sotme dhe që për shkak të natyrës së sëmundjes kanë pasoja negative, dhe shkatërrojnë të gjithë sistemin individual dhe familjar.

Falë metodave moderne psikologjike, ne trajtojmë varësinë psikologjike dhe si rrjedhojë pritet të reduktohen mekanizmat e varësisë që në fakt e mbajnë pacientin në sëmundje. Në këtë mënyrë reduktojmë dëshirën e pacientit për efektin e ofruar nga SPA (substanca psikoaktive).

Parimi i trajtimit është individual dhe formohet në bazë të diagnostikimit dhe psikodiagnostikimit që në fillim të trajtimit. 

Hapni një kapitull të ri të jetës dhe lëreni varësinë të mbetet një kujtim i shëmtuar.

Trajtimi i varësisë
është një qasje gjithëpërfshirëse dhe multidisiplinare

Integrimi i disiplinave të ndryshme si varësia, psikiatria, psikologjia dhe fizioterapia mund të ofrojnë një qasje holistike për pacientët. Duke kombinuar këto disiplina, klinika mund të ofrojë një qasje gjithëpërfshirëse që trajton aspektet mjekësore, psikologjike dhe fizike të varësisë. Është gjithashtu e rëndësishme që të përfshihet ndjekja pas trajtimit për të ndihmuar pacientët të ruajnë shërimin afatgjatë.

Ja se si çdo disiplinë mund të kontribuojë:

Adiktologjia

Adiktologjia fokusohet veçanërisht në kuptimin dhe trajtimin e varësisë. Specialistët e varësisë mund të ndihmojnë në zhvillimin e planeve specifike të trajtimit për të kapërcyer varësinë.

Psikiatria

Çrregullimet mendore janë të zakonshme tek njerëzit që vuajnë nga varësia. Psikiatri mund të ndihmojë në diagnostikimin dhe trajtimin e çrregullimeve të tilla si depresioni, ankthi ose çrregullime të tjera mendore që lidhen me varësinë.

Psikologjia

Psikologjia mund të kontribuojë në të kuptuarit e faktorëve psikologjikë që qëndrojnë në themel të varësisë, të tilla si sjellja impulsive, traumat e kaluara ose modelet e dëmshme të mendimit. Mund të përdoren terapi dhe qasje të ndryshme.

Fizioterapia

Fizioterapia mund të luajë një rol në rikuperimin fizik të njerëzve që kanë varësi. Mund të ndihmojë në menaxhimin e dhimbjes, përmirësimin e gjendjes fizike të përgjithshme dhe promovimin e një stili jetese të shëndetshëm.

VENDNDODHJE PERFEKTE - VETEM 10 MINUTA NGA BEOGRADI

Klinika MedTiM ndodhet në Novi Banovci, një vend i bukur në brigjet e lumit Danub, i cili ndodhet vetëm 10 minuta nga Beogradi dhe aeroporti “Nikola Tesla”. Afërsia me autostradën dhe aeroportin i ndihmon pacientët të arrijnë shpejt dhe me lehtësi në ambientet e klinikës.

Trajtimi i varësisë - Procedura inovative

Kur të keni provuar gjithçka dhe të hiqni dorë, është koha t’i drejtoheni procedurave të trajtimit të varësisë nga MedTiM. 

Klinika e trajtimit të varësisë MedTim, përmes procedurave inovative mjekësore, trajton varësinë fizike, me qëllim detoksifikimin dhe pastrimin e trupit nga substancat toksike. Ne e përgatisim pacientin për të marrë implante që e ndihmojnë atë të zhvillojë abstinencë të qëndrueshme gjatë periudhës së rehabilitimit.

Ekipi i psikiatërve, anesteziologëve, internistëve, psikologëve, pedagogëve të specializuar, teknikëve mjekësorë, sigurimit, si dhe pjesa tjetër e personelit, me kontributin e tyre profesional kontribuojnë në ruajtjen e nivelit të lartë të cilësisë së punës, në mënyrë që të gjitha procedurat dhe teknikat të kryhen sipas planit të trajtimit dhe të prodhojë rezultatet e pritura.

Krahas trajtimit spitalor, ekipi i ekspertëve të klinikës organizon edhe konsultime (me dyer të hapura) për familjarët dhe personat që kanë probleme me varësinë, depresionin e ankthin, të cilët nuk janë mjaftueshëm të motivuar për trajtim ose nuk janë në gjendje të ndjekin trajtimin spitalor.

PËRSE TË ZGJEDHNI MEDTIM?

Vëmendje dhe punë e veçantë i kushtohet individit rezistent – atyre që janë trajtuar më shumë se një herë, nga të cilët komuniteti më i ngushtë dhe më i gjerë shoqëror ka hequr dorë nga ofrimi i mbështetjes dhe ndihmës për trajtimet e mëvonshme.

Spital bashkëkohor

Spital i pajisur në mënyrë moderne për trajtimin e varësisë, me një sipërfaqe mbi 2200 m2 në afërsi të Beogradit.

Kujdesi intensiv

Spitali i trajtimit të varësisë MedTiM është i pajisur me një njësi moderne të kujdesit intensiv.

Vite eksperience

Ekipi ynë i ekspertëve përbëhet nga mjekë të cilët me përvojën e tyre shumëvjeçare japin rezultate të jashtëzakonshme.

Qasje individuale

Parimi i trajtimit është individual dhe formohet në bazë të diagnostikimit dhe psikodiagnostikimit që në fillim të trajtimit.

Procedurat më të reja

Procedura me famë botërore për trajtimin e varësive që japin rezultate afatgjata.

Akomodim i rehatshëm

Spitali ka dhoma komode dhe të pajisura në mënyrë moderne, palestër moderne, qendër spa dhe terapi fizike.

Dyert tona janë gjithmonë të hapura për të gjithë pacientët për konsulta falas.