Detoksifikimi i shpejtë nga opiatet - Procedura UROD

Si e ndihmon UROD (detoksifikimi i shpejtë nga opioidet) një pacient të kalojë një proces detoksifikimi pa dhimbje nga opioidet?

Njerëzit që janë përdorues kronikë përballen me një sfidë kur përpiqen të kapërcejnë varësinë e tyre. Kriza fizike e shkaktuar nga mungesa e opioideve është e pakëndshme dhe mund të shkaktojë simptoma dobësuese. Ashpërsia e këtyre simptomave është pengesa e parë dhe kryesore që e pengon një të varur të kapërcejë me sukses një zakon të keq. Eliminimi i këtyre substancave shoqërohet me simptoma fizike si vështirësi në frymëmarrje, rrahje të shpejta të zemrës, ngërçe të muskujve, dhimbje barku, dridhje, ethe dhe probleme gastrointestinale.

Detoksifikimi i opiateve - Simptomat e krizës së tërheqjes

Intensiteti i simptomave përfaqëson pengesën e parë dhe kryesore që pengon një person të varur të kapërcejë me sukses procesin e tërheqjes. Sidoqoftë, UROD i lejon pacientit të kalojë një proces të shpejtë, pa dhimbje, pa asnjë shqetësim.

Simptomat fizike të një krizës së apstinencës përfshijnë, ndër të tjera:

Simptomat psikologjike të krizës së apstinencës përfshijnë, ndër të tjera:

Këto simptoma bëhen veçanërisht intensive kur trupi, tashmë i mësuar me praninë e opiateve dhe substancave psikoaktive, kërkon një dozë të re. E gjithë kjo bën që përdoruesi të arrijë sërish tek narkotikët për të lehtësuar të gjitha simptomat e krizës.

VENDNDODHJE PERFEKTE - VETEM 10 MINUTA NGA BEOGRADI

Klinika MedTiM ndodhet në Novi Banovci, një vend i bukur në brigjet e lumit Danub, i cili ndodhet vetëm 10 minuta nga Beogradi, si dhe aeroporti “Nikola Tesla”. Afërsia me autostradën dhe aeroportin i ndihmon pacientët të shkojnë në spitalin tonë të trajtimit të varësisë shpejt dhe me lehtësi.

Detoksifikimi i shpejtë nga opiatet - Procedura UROD

Trajtimi i varësisë nëpërmjet UROD, si një procedurë e shpejtë, është një zgjidhje më efektive se sa opiatet ambulatore dhe programet e trajtimit të varësisë nga opijatet dhe opioidet. Terapitë zëvendësuese të përdorura në disa programe (metadoni, subutex…) kanë rezultuar disi joefektive, veçanërisht në të ashtuquajturin detoksifikimi në shtëpi. 

Kur përdoret në raste të tilla, mund të bëhet edhe varësi dhe të mos sigurojë mbrojtje të plotë nga ndjesitë e dhimbshme që lidhen me tërheqjen. Në këto situata, nëse përdoruesi nuk mund të përballojë sfidat e rehabilitimit (abstinencës), shumë shpejt mund të zhvillojë një varësi nga metadoni ose të kthehet në substancën fillestare (heroinën).

Programet klasike që nuk përfshijnë UROD në klinikat rehabilituese arrijnë rezultate të mira, por janë ende të paplota. Zakonisht, trajtime të tilla ndihmojnë në tejkalimin e krizave fizike, por nuk lehtësojnë të gjitha manifestimet e dhimbshme që lidhen me tërheqjen. Kjo i detyron konsumatorët të kërkojnë opsione të tjera për të kapërcyer varësinë e tyre.

Si të eliminoni toksinat nga trupi?
Zgjidhja është UROD!

Një nga pyetjet më të zakonshme është: Si të eliminojmë toksinat nga trupi i një personi? UROD, si një detoksifikimi ultra i shpejtë i trupit, përfaqëson zgjidhjen optimale.

UROD indikohet për varësinë e lidhur me përdorimin e opiateve dhe opioideve. Kjo është një metodë pa dhimbje, e sigurt dhe e shpejtë. Me fjalë të tjera, eliminon receptorët opioid dhe normalizon nivelin e transmetuesve të trurit. Anestezia e përgjithshme përdoret për të lejuar pacientin të marrë procedurën pa shqetësime ose dhimbje.

Sa kohë zgjat detoksifikimi i opiateve me procedurën UROD?

Procedura UROD zgjat 8 orë. Gjatë kësaj kohe, pacienti është vazhdimisht nën mbikëqyrjen e një anesteziologu. Procesi synon të pastrojë receptorët e opiateve nga substancat me ndihmën e Naloxone. Prandaj, UROD mundëson detoksifikimin pothuajse të plotë brenda një dite. 

Antagonisti opiat i prodhuar nga Naloxone ka afinitet më të mirë për receptorët e opiateve sesa çdo opiat (heroinë, metadon ose subuteks). Naloksoni administrohet në mënyrë intravenoze gjatë gjithë procedurës në një dozë fikse.

Zakonisht, përpara se të rekomandohet një UROD, është e nevojshme që pacienti të kalojë një sërë testesh diagnostikuese për të siguruar që nuk ka kundërindikacione. Procedurat diagnostike përfshijnë analizat e gjakut, elektrokardiogramin dhe masa të tjera për të vlerësuar shëndetin e pacientit.

Shumë shpesh është e nevojshme që pacienti të kalojë dy ose tre trajtime të këtij lloji në mënyrë që e gjithë procedura të ketë sukses. Ndonjëherë një trajtim është i mjaftueshëm. Gjatë procedurës ultra të shpejtë opiate, pacientët janë nën mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore 24 orë në ditë.

Kur pacienti zgjohet, shumica e simptomave të pakëndshme dhe stresuese të tërheqjes janë zhdukur. Simptomat e mbetura lehtësohen lehtësisht me ilaçet konvencionale. Ndonjëherë mjafton vetëm një procedurë. Megjithatë, në disa raste, UROD mund të përsëritet.

Detoksifikimi i shpejtë i opiateve
Pse kemi procedurën UROD në klinikën tonë?

Pacientët në klinikën tonë, falë detoksifikimit të shpejtë nga opiatet nën anestezi, kapërcejnë shumicën e simptomave të krizës së tërheqjes. Kjo do të thotë se procedura e shpejtë në klinikën MedTiM është pa dhimbje dhe e sigurt nga ana mjekësore, sepse pacienti shmang të gjitha simptomat e pakëndshme, si dhimbje, stres, ankth… 

Kështu, procedura UROD ndihmon trupin të nxjerrë opiatet më shpejt dhe pa dhimbje. Kur pacienti zgjohet nga anestezia, pjesa më e rëndësishme dhe më intensive e krizës ka mbaruar. Në rast se disa simptoma minimale të tërheqjes mbeten pas zgjimit, ashpërsia e tyre zvogëlohet ndjeshëm dhe mund të eliminohen lehtësisht me analgjezikë jo-opioidë.
Ne theksuam se tërheqja e pavarur nga opiatet pa ndihmë mjekësore është e rrezikshme. Nga frika e simptomave të krizës, pacientët vazhdojnë të përdorin opiate. Megjithatë, detoksifikimi ultra i shpejtë i trupit nga opiatet e bën të durueshëm të gjithë procesin e tërheqjes – pa dhimbje dhe simptoma të pakëndshme.

Prandaj, kjo metodë e shpejtë në klinikën tonë është mënyra më efektive, jo vetëm për të shmangur simptomat e pakëndshme fizike dhe mendore të krizës së tërheqjes, por edhe zgjidhja më e mirë për trajtimin e varësisë ndaj opiateve.

Detoksifikimi i shpejtë nga opiatet
UROD parandalon rrezikun e kthimit në më shumë se 80% të rasteve

Pas detoksifikimit, pacienti merr ilaçe kundër abstinencës dhe mbështetje me vitamina. Ato synojnë të zvogëlojnë dëshirën për rikthim dhe të rivendosin shëndetin e organeve të prekura nga abuzimi me drogën. Ekspertët në klinikën tonë konfirmojnë se trajtimi UROD ndihmon në parandalimin e rrezikut të përsëritjes në më shumë se 80% të rasteve. 

Megjithatë, edhe pse UROD është një metodë e shpejtë, rruga e përgjithshme për t’i dhënë fund varësisë ndaj opiateve dhe opiodit nuk është kurrë e shpejtë. Falë zbatimit të trajtimit shtesë ambulator, suksesi i klinikës MedTiM po rritet. Ai lejon që pacientët të monitorohen për një vit pas daljes nga spitali. Përveç kësaj, ai ndihmon çdo pacient të fillojë dhe të mbajë një jetë pa ilaçe dhe të shkojë në rrugën e duhur.
Sigurisht, UROD në vetvete nuk është diçka magjike për të hequr varësinë në pak ditë. Nevojitet punë gjithëpërfshirëse në të gjitha fushat, përfshirë psikoterapinë dhe farmakoterapinë.

Krahas trajtimit në klinikë, ekipi i ekspertëve organizon edhe konsulta për familjet dhe personat që kanë të bëjnë me problemin e varësisë, depresionit dhe ankthit. Gjithashtu, për ata që nuk janë mjaftueshëm të motivuar për trajtim ose nuk mund të marrin trajtim në klinikë.

Jemi këtu për t’ju dhënë një mundësi për një jetë të re!

Ose na kontaktoni përmes formës së postës elektronike.