Trajtimi i varësisë ndaj heroinës – Koha e duhur është gjithmonë TANI

Përmbajtja:

Heroina është një drogë që i përket kategorisë së opiatëve. Është një substancë shumë e rrezikshme që shkakton varësi të madhe. Heroina shkakton ndjenja të forta gëzimi dhe euforie. Heroina është një drogë që shpejt çon në zhvillimin e sëmundjes së varësisë, përdorimit dhe rezultatit fatal, trajtimi ndaj heroinës është i domosdoshëm kur shihen shenjat e para të zhvillimit të varësisë. 

Heroina konsiderohet si një nga drogat më lehtësisht të arritshme që shkaktojnë varësi më të madhe. Numri i njerëzve që abuzojnë me heroinë po rritet me shpejtësi shqetësuese çdo vit. Nëse jeni të varur nga heroina, ose njihni dikë që ka varësi ndaj heroinës, trajtimi i varësisë ndaj heroinës është i nevojshëm për të ndihmuar veten ose dikë tjetër.

Personat e varur nga heroina shfaqin sjellje të rrezikshme, neglizhojnë detyrat në punë ose shkollë, dhe në shtëpi, ndërsa mund të bëjnë veprime të paligjshme për të gjetur para për drogën. Nëse po luftoni me varësinë nga heroina, kërkoni ndihmë në qendrën për trajtimin e sëmundjeve të varësisë.

Klinika MedTim është lider në trajtimin dhe rimëkëmbjen e sëmundjeve të varësisë. Në qendrën tonë, për një periudhë të gjatë kohore kemi trajtuar persona të varur nga heroina ose droga të tjera. Jemi gjithmonë gati të ju ndihmojmë në procesin e trajtimit ndaj heroinës, për të pastruar organizmin dhe për të gëzuar jetën pa sëmundje varësie.

Gjithmonë mbani në mendje se heroina është një substancë e paligjshme që shkakton një varësi të madhe. Varësia zhvillohet kaq shpejt, saqë kjo sëmundje pothuajse është bërë një epidemi globale.

Heroina është një opioid që fitohet nga morfina, një substancë e bërë nga bimët e lulekuqes së opiumit që kultivohen në juglindje dhe jugperëndim të Azisë, Meksikës dhe Kolumbisë. Kjo drogë mund të jetë në formë pluhuri të bardhë ose kafe, ose paraqitet si një substancë e zezë ngjitëse. Kjo quhet “heroina katran”. Pavarësisht formës së abuzimit me heroinë, trajtimi i varësisë ndaj heroinës është i nevojshëm.

Si shfaqet varësia nga heroina?

Heroina është një opiat i fuqishëm me një efekt intensiv në sistemin e trurit. Intensiteti i këtij efekti është arsyeja pse varësia dhe abuzimi me heroinën janë kaq të përhapura. Trajtimi i varësisë ndaj heroinës është i nevojshëm të realizohet në një institucion shëndetësor, për të parandaluar rikthimin dhe për të bërë trajtimin e heroinës më të suksesshëm.

Studimet tregojnë se një në katër persona që provon heroinën, bëhet i varur ndaj heroinës.

Në rrethana normale, truri lëshon dopaminë dhe endorfinë, me qëllim që individi të ndjehet i kënaqur dhe i lumtur. Heroina, nga anën tjetër, vepron duke e lidhur shpejt drogën me aktivizimin e këtyre kimikateve në sistemin e trurit. Në fund, individi bëhet i varur dhe nuk mund të funksionojë pa drogë. Për më tepër, simptomat që shkakton trajtimi i varësisë nga heroina bëjnë që përdoruesit të gjejë vështirësi për të ndaluar vetë konsumin e saj.

Shenjat që tregojnë zhvillimin e varësisë:

Nevoja për rritjen e dozës së heroinës është një tregues i fortë dhe i qartë i varësisë. Kur flitet për varësinë, ajo që dikur dukej si një formë e rrallë e argëtimit bëhet një zakon i nevojshëm për të funksionuar në aktivitetet e përditshme. 

Trajtimi ndaj heroinës është më efikas në një klinikë për trajtimin e varësisë. Nëse vini re shenja të sëmundjes së varësisë, kërkoni ndihmë nga profesionistët në klinikën MedTim. Mund të na kontaktoni në çdo kohë dhe konsultat janë plotësisht falas. Në të njëjtën kohë, për të gjithë ata që kanë nevojë për ndihmë, për të gjithë ata përdorues droge, ne ndihmojmë edhe në organizimin e programeve për trajtimin e heroinës në shtetet e huaja.

Trajtimi i varësisë ndaj heroinës – Fillimisht është e rëndësishme të kuptojmë varësisë ndaj heroinës

Heroina është një drogë që shkakton varësi të madhe dhe të fortë. Ajo është sintetizuar nga morfina, e cila vjen nga fara e bimës së makut. Pasi bimët e makut përdoren për të krijuar opium, të gjitha llojet e drogave të marra prej tyre quhen opiatë. Si heroina, ashtu edhe morfina janë opiatë. Trajtimi i varësisë ndaj heroinës mund të jetë sfidues për shkak të ndjenjës intensive të varësisë që shkakton. 

Droga është posaçërisht e rrezikshme kur përdoret së bashku me substancat e tjera të rrezikshme. Heroina shpesh kombinohet me substanca të rrezikshme si morfina ose kokaina.

Nëse dyshoni se ndonjë i afërm i juaji përdor heroinë, tregoni kujdes sepse mundet merret në forma të ndryshme. Heroina është e disponueshme në disa forma të ndryshme dhe mund të zëvendësohet në disa mënyra të ndryshme, duke përfshirë tymosjen, thithjen me hundë ose injektimin me shiringë (intravenoz).

Për të ndihmuar vërtet dikë gjatë trajtimit, ose për të vendosur të fillojë trajtimin, është e rëndësishme të kuptoni vërtet çfarë po kalon personi i varur.

Efektet e heroinës në organizëm

Përdoruesit e heroinës shpesh përshkruajnë efektin e heroinës si një ndjesi intensive të qetësisë. Kur përdorin heroinë, ata përjetojnë një “rrjedhje” që shpejt arrin në tru. Trajtimi i varësisë ndaj heroinës shpesh është i vështirë, sepse heroina ka një ndikim të fortë në tru. 

E ashtuquajtura “rrjedhje” nga përdorimi intravenoz i heroinës zgjat rreth 2 minuta. Siç heroina vazhdon të lëvizë në qarkullimin e gjakut, koncentrim i lartë i drogës zgjat katër deri në pesë orë.

Efektet e përgjithshme të përdorimit të heroinës përfshijnë:

Efektet e heroinës mund të duken të padëmshme për ata që eksperimentojnë me drogën. Edhe pse ndonjëherë shkakton dhembje koke dhe përgjjumje të papritur, këto efekte mund të jenë të këndshme. Ndryshe nga substancat si alkooli ose ekstazia, përgjithësisht nuk ka gjumë ose ndjesi të keqe pas përdorimit fillestar të heroinës. Kjo është një përparësi posaçërisht atraktive për përdoruesit e rinj dhe kontribuon në rritjen e varësisë dhe abuzimit të heroinës. Trajtimi ndaj heroinës kërkon kujdes mjekësor për të mbajtur simptomat e varësisë nën kontroll. Njerëzit që përdorin heroinë shprehen se ndjejnë intensivisht kënaqësi ose eufori. Megjithatë, ka edhe efekte të tjerë. Njerëzit që përdorin heroinë shprehin se ndjejnë intensivisht kënaqësi ose eufori. Megjithatë, ka edhe efekte të tjerë.

Efektet afatshkurtëra të përdorimit të heroinës

Njerëzit që përdorin heroinë raportojnë ndjenja të forta kënaqësie ose euforie. Sidoqoftë, ka edhe efekte të tjera. 

Efektet afatshkurtëra të përdorimit të heroinës janë:

Efektet afatgjatë të përdorimit të heroinës janë shumë më drastike. Individët që marrin drogë siç është heroina janë në rrezik të lartë për infeksion me virusin e HIV-it dhe hepatitit C (HCV). Këto sëmundje transmetohen nga kontakti me gjak ose lëngjet e tjera trupore, gjë që mund të ndodhë kur ndahen shiringat ose pajisjet tjera për futjen e drogës.

Tek personat që përdorin heroinë në mënyrë të vazhdueshme shfaqet:

Ajo që mund të duket si një përdorim i padëmshëm ose i rrallë i heroinës shpesh kthehet në varësi pasi toleranca ndaj drogës ndërtohet shpejt. Në fund, përdoruesit nuk mund të ndjehen normal pa marrjen e heroinës, pasi truri i tyre nuk mund të prodhojë vetë një sasi natyrale të dopaminës në atë masë. Ndërsa përdoruesit rrisin dozat e tyre, ata janë në rrezik më të madh nga mbidozimi me heroinë. Trajtimi i varësisë ndaj heroinës parandalon mbidozimin dhe rezulton në një shpëtim potencial.

Shenjat e mbidozimit me heroinë:

Trajtimi i varësisë ndaj heroinës ju ndihmon të pastroni trupin nga droga dhe të merrni jetën në duart tuaja.

Detoksifikimi i organizmit nga heroina

Nëse keni nevojë për trajtim ndaj heroinës, hapi i parë që duhet të ndërmerrni është të pranoni vete se keni nevojë për ndihmë. Realizimi i vetëm do të ju çojë drejt zgjidhjes – dhe kjo është klinika për trajtimin e varësisë MedTim.

Heroina është një drogë opiate, e njohur si opioid. Opioidet e tjerë përfshijnë kodeinën, opiumin dhe morfinën.

Nëse keni nevojë për trajtim ndaj heroinës ose një opioidi tjetër, mund të kontaktoni klinikën MedTim dhe të merrni konsultë plotësisht falas.

Trajtimi ndaj heroinës fillon që në vizitën e parë, ku mjeku do t’ju bëjë pyetje, siç janë:

Gjithashtu, mjeku do të kryejë analiza laboratorike dhe do të shqyrtojë gjendjen shëndetësore të pacientit. Bazuar në rezultatet dhe përgjigjet e marra, krijohet një plan i veçantë, individual i trajtimit të varësisë. 

Detoksifikimi i organizmit nga heroina është çelësi për trajtimin ndaj heroinës. Gjatë pastrimit të organizmit nga substancat e dëmshme, i varuri do të jetë vazhdimisht nën mbikëqyrjen e personelit mjekësor profesional. Detoksikimi i heroinës zvogëlon tolerancën e organizmit ndaj drogës. Kjo do të thotë se rreziku i mbidozës është më i lartë nëse merrni heroinë pas detoksifikimit.

Gjithashtu, ajo që është veçanërisht e rëndësishme në klinikën MedTim është se trajtimi ndaj heroinës zgjat vetëm dy javë. Përveç kësaj, mundësia e rikthimit reduktohet në minimum.

Cilat janë pritshmëritë e përdoruesit të heroinës?

Heroina hyn shpejt në tru dhe lidhet me receptorët opioidë në qelizat që gjenden në shumë zona, veçanërisht ato të përfshira në dhimbje e kënaqësi dhe kontrollin e rrahjeve të zemrës, gjumit dhe frymëmarrjes. Kjo përgjigje komplekse fiziologjike ndaj heroinës shpesh çon në një cikël potencialisht fatal të varësisë. Prandaj, trajtimi i varësisë ndaj heroinës është shumë i nevojshëm. 

Megjithatë, trajtimi i varësisë nga heroina mund të shkaktojë një sërë simptomash të dhimbshme dhe të pakëndshme të varësisë.

Simptomat e shkaktuara nga trajtimi me heroinë ndryshojnë në ashpërsi në varësi të rregullsisë së përdorimit, dozës mesatare, kohëzgjatjes së varësisë, moshës, kushteve kronike themelore dhe mënyrës së përdorimit.

Shumica e simptomave të varësisë së heroinës janë dobësuese të dhimbshme. Së bashku me dëshirat intensive, simptomat tipike të varësisë së heroinës përfshijnë:

Përvoja e çdo individi me procesin e rikuperimit të heroinës është specifike dhe unike. Megjithatë, afati kohor i trajtimit me heroinë është përgjithësisht i njëjtë për pothuajse të gjithë. 

Simptomat e varësisë së heroinës fillojnë brenda 6 deri në 12 orë pas dozës së fundit të heroinës. Ata do të arrijnë kulmin në rreth një deri në tre ditë. Simptomat e varësisë ndaj heroinës janë shpesh të ngjashme me një grip të keq dhe priren të zhduken pas 10 ditësh.

Tërheqja nga heroina

Trajtimi ndaj heroinës fillon menjëherë sapo personi i varur të ndalojë përdorimin e heroinës. 

Simptomat e para të varësisë shfaqen pas 6 deri në 24 orë pas dozës së fundit. Simptomat mund të jenë të rënda dhe shumë të pakëndshme. I varur ka shumë të ngjarë të përjetojë:

Simptomat do të neutralizohen në një periudhë prej dy deri në katër ditë. 

Pas kësaj, në fazën tjetër të shkëputjes së varësisë, në një periudhë prej tre ditësh, domethnë 72 orësh, do të shfaqet një problem me sistemin tretës dhe simptoma të tjera:

Këto janë edhe simptomat më të theksuara të shkaktuara nga trajtimi ndaj heroinës. Ato zgjasin për një periudhë prej pesë deri në gjashtë ditë. Pas kësaj, ato neutralizohen dhe personi ndihet shumë më mirë. Kjo është një fazë akute e varësisë. Kur individi i varur përjeton simptomat akute të varësisë nga heroina, kjo do të thotë se janë afër fundit të procesit. Simptomat akute të trajtimit me heroinë ndryshojnë në gjatësi dhe kohëzgjatje, por në përgjithësi janë të lehta. 

Kur luftojnë me varësinë ndaj heroinës, shumë njerëz nuk e kuptojnë se kanë një problem. Frika nga simptomat e dhimbshme të varësisë ndaj heroinës shpesh i pengon personat e varur nga heroina të kërkojnë për ndihmën që kanë nevojë. Megjithatë, detoksifikimi i heroinës në një qendër cilësore rehabilitimi në Beograd do të ndihmojë në lehtësimin dhe zbutjen e simptomave të varësisë.

Simptomat e rikuperimit të heroinës arrijnë kulmin rreth dy deri në tre ditë në procesin e detoksifikimit, por me mbështetjen e stafit klinik, ju mund të kapërceni me siguri varësinë ndaj heroinës. Detoksifikimi është trajtimi më efektiv për të ndihmuar pacientët të heqin qafe varësinë.

Si të ndihmoni individin e varur nga heroina?

Trajtimi i varësisë ndaj heroinës mund të jetë një proces shumë intensiv, kështu që është shumë e rëndësishme që të jeni pranë personit që po kalon trajtimin nga heroina. Të qënit pranë të afërmit në kohën kur ai po lufton me varësinë nga heroina mund të jetë një përvojë thellësisht e ndjeshme. Mund të ndiheni si të keni shpenzuar të gjitha mundësitë tuaja, por në realitet është e nevojshme të gjeni fuqi shtesë. 

Mësoni sa më shumë për heroinën dhe për efektet që ka tek përdoruesit. Leximi i librave, edukimi në internet dhe biseda me ekspertët në trajtimin ndaj heroinës mund t’ju ndihmojnë të mësoni më shumë në lidhje me këtë. Posaçërisht kushtojini vëmendje shenjave dhe simptomave të intoksikacionit dhe varësisë tek përdoruesit e drogës.

Eksploroni opsione të ndryshme për trajtimin e varësisë nga heroina. Kontaktoni qendrën për trajtimin e varësisë dhe mblidhni sa më shumë informacione. Konsultimet në klinikën MedTim janë tërësisht falas. Ne ofrojmë trajtime ndaj heroinës për të gjithë pacientët, edhe ata që nuk janë nga Serbia.

Bëni sa më shumë që të mundeni për të qenë mbështetje për personin që po kalon trajtimin e varësisë nga heroina. Një nga mënyrat më të mira për të ofruar mbështetje është mbajtja e komunikimit të hapur. Edhe pse mund të jetë e vështirë, përpiquni të qaseni në mënyrë të hapur dhe pa gjykim te personi i varur. Përshkruani çfarë ju shqetëson dhe si ndiheni, dhe pastaj dëgjoni me kujdes përgjigjet që merrni.

Kur individi i varuri thotë se është i gatshëm të fillojë procesin e trajtimit të varësisë nga heroina, ndajeni me të gjitha ato që dini për trajtimin. Bisedoni për opsione të ndryshme, të mirat dhe të këqijat. Është e rëndësishme që të ketë ndërtuar besim mes jush.

Bëni durim me personin që është i varur nga heroina. Kujdesuni që trajtimi i varësisë nga heroina nuk do të shkojë sipas planit që e kishit parashikuar.

Gjithashtu, është e rëndësishme të keni kohë për hobit dhe aktivitete të tjera që ju bëjnë të ndiheni mirë. Mos e ngarkoni veten.

Pse të filloni trajtimin e varësisë nga heroina ?

Trajtimi i varësisë ndaj heroinës është i nevojshëm sepse ky opioid është një ilaç jashtëzakonisht i rrezikshëm. Nëse nuk trajtohet, varësia ndaj heroinës mund të ketë pasoja serioze dhe fatale për jetën e individit që ka varësi. 

Është pothuajse e pamundur të ruash performancë të mirë në punë, kolegj ose shkollë ndërsa i varuri është duke përdorur heroinë, kështu që nuk është e pazakontë që një i varur nga heroina të humbasë punën dhe më vonë të ketë vështirësi financiare. Ndërsa i varuri vazhdon të përdorë heroinë, marrëdhëniet e tij me njerëzit e afërt do të përkeqësohen. Kjo mund të shkaktojë tension, ndarje, divorc, humbje të kujdestarisë së fëmijëve dhe izolim të plotë social.

Veç kësaj, vetë heroina mund të ketë një sërë efektesh serioze negative në trupin e individit që ka varësi. Njerëzit që abuzojnë me heroinën kanë më shumë gjasa të pësojnë dëmtime të organeve, të përjetojnë dëmtime njohëse dhe të jenë në rrezik më të madh të infeksioneve seksualisht të transmetueshëm si HIV. Sëmundjet përhapen më shpesh për shkak të sjelljeve të rrezikshme seksuale ose përdorimit të gjilpërave të përbashkëta. Përveç gjithë këtyre rreziqeve, individi që lufton me varësinë nga heroina është gjithashtu në rrezik të një përfundimi potencialisht fatal, ose mbidoze, sa herë që përdor drogë.

Megjithatë, shumë nga këto pasoja negative mund të minimizohen ose shmangen plotësisht me trajtimin e shpejtë dhe efektiv të heroinës në qendrën e trajtimi të varësisë nga MedTim.

Trajtimi i varësisë nga heroina në vetëm 14 ditë!

Në klinikën për trajtimin e varësisë nga heroina dhe sëmundjeve të tjera MedTim, ne besojmë se çdo pacient që kalon nëpër dyert tona kërkon dhe meriton rrugën e tij të personalizuar drejt rehabilitimit dhe trajtimit. Në klinkën MedTim, në programin tonë të detoksifikimit nga heroina, ekipi ynë i trajtimit mjekësor shumë i aftë dhe me përvojë ndrëkombëtare përdor programe që shkojnë përtej modeleve tradicionale të trajtimit. Detoksifikimi nga heroina është plotësisht i sigurt, pa dhimbje dhe efektiv.

Nëse pacienti nuk jeton në Serbi dhe vendosni për trajtimin e heroinës në Beograd, ne ofrojmë trajtim për varësi nga heroina edhe për të gjithë individët jashtë vendit. Për të gjithë pacientët, si dhe ata që nuk jetojnë në Serbi, ne ofrojmë akomodim në klinikë në dhoma komode dhe luksoze. Ju garantojmë gjithashtu diskrecion gjatë trajtimit dhe rikuperimit.

Programi ynë kryesor i trajtimit të varësisë nga heroina në vetëm dy javë është krijuar posaçërisht për t’ju lejuar të krijoni plane efektive dhe të individualizuara për t’ju ndihmuar ju ose të dashurit tuaj të mposhtni me sukses varësinë nga droga. Në qendrën tonë të trajtimit, të gjithë pacientët marrin terapi individuale dhe në grup, këshillim, kontroll të gjendjes së tyre shëndetësore me mjekim dhe mbështetje pas trajtimit. 

Në klinikën MedTim, ne jo vetëm që ofrojmë trajtim të varësisë nga heroina, por gjithashtu punojmë për të eliminuar shkaqet që çuan në zhvillimin e varësisë. Në këtë mënyrë, pacienti fiton stabilitetin shëndetësor dhe psikologjik. Kjo është një nga arsyet kryesore pse shfaqja e përsëritjes është reduktuar në minimum.

Me një shumëllojshmëri opsionesh trajtimi, Klinika MedTim ju ofron juve dhe të dashurve tuaj që po luftojnë me abuzimin me heroinën, një plan të personalizuar që i përshtatet mirëqenies emocionale, fizike dhe të përgjithshme të individit të varur.

Nëse po pyesni – a është e mundur të merrni trajtim për varësinë ndaj heroinës – përgjigja është PO. Na telefononi sot dhe filloni një jetë të re. Ju mirëpresim për konsulta falas.

Daliborka Shuto

Daliborka Shuto

Perkthyesja e gjuhës shqipe

Jemi në dispozicionin tuaj në çdo moment

Lexoni më shumë rreth trajtimit të varësisë në blogun tonë