Detoksifikimi dhe alkooli – Jetë e re për 14 ditë

Përmbajtja:

Varësia nga alkooli, ose alkoolizmi, në fushën e mjekësisë njihet si çrregullim i përdorimit të alkoolit. Detoksifikimi nga alkooli është i domosdoshëm sapo vërehen shenjat e para të varësisë nga alkooli. Në të njëjtën kohë, detoksifikimi i organizmit nga alkooli është hapi i parë, dhe ndoshta më i rëndësishëm, gjatë trajtimit të varësisë nga alkooli. 

Alkoolizmi është forma më e rëndë e abuzimit të alkoolit dhe përfshin pamundësinë për të kontrolluar zakonin e pirjes. Çrregullimi i përdorimit të alkoolit është i ndarë në tre kategori: e lehtë, e moderuar dhe e rëndë. Çdo kategori ka simptoma të ndryshme dhe mund të shkaktojë efekte anësore të dëmshme, përfshirë edhe komplikime të rënda, ndonjëherë edhe fatale.

Njerëzit që luftojnë me alkoolizmin shpesh ndihen sikur nuk mund të funksionojnë normalisht pa alkool. Kjo mund të çojë në një gamë të gjerë problemesh dhe të prekë të gjitha fushat e jetës. Me kalimin e kohës, efektet serioze anësore të abuzimit të vazhdueshëm me alkoolin mund të përkeqësohen dhe të shkaktojnë komplikime të dëmshme, ndonjëherë fatale.

Individi që është i varur nga alkooli shpesh e vendos pijen mbi të gjitha përgjegjësitë e tjera, duke përfshirë punën, familjen dhe ndërton një tolerance fizike. Kjo do të thotë se pi gjithnjë e më shumë për të arritur efektin që kishte kur filloi të pinte për herë të parë. Nëse vendos të heqë dorë papritur nga alkooli, do të përjetojë simptomat e varësisë.
Megjithatë, ka shumë opsione trajtimi në dispozicion për t’ju ndihmuar të kapërceni alkoolizmin dhe të arrini apstinencën afatgjatë.

Edhe pse alkooli është i dëmshëm, nëse keni varësi të zhvilluar nga alkooli, nuk rekomandohet të hiqni dorë papritmas nga alkooli. Trupi është mësuar me substanca të caktuara, edhe pse ato janë të dëmshme për atë. Në të njëjtën kohë, për të reduktuar mundësinë e rikthimit të pijes, rekomandohet trajtimi sistematik i alkoolizmit në një klinikë të specializuar në trajtimin e varësisë nga alkooli.

Detoksifikimi nga alkooli është hapi i parë drejt shërimit dhe një jete pa varësi. Klinika e trajtimit të varësisë, MedTim, është e specializuar në luftën kundër sjelljeve, ndjenjave dhe zakoneve të padëshiruara. Ekipi ynë i ekspertëve jo vetëm trajton sëmundjen e varësisë, por vepron edhe për shkaqet e këtij problemi. Pikërisht për këtë, mundësia e rikthimit reduktohet në minimum.

Cilat janë simptomat e dhe shenjat e varësisë nga alkooli?

Shenjat e varësisë ndaj alkoolit mund të jenë të vështira për t’u dalluar. Njerëzit me çrregullim të përdorimit të alkoolit mund të pijnë fshehurazi dhe mund të zemërohen nëse përballen. Detoksifikimi ndaj alkoolit nuk është gjithmonë diçka që një person me varësi ndaj do të pranojë. Ndonjëherë, alkoolisti nuk është i vetëdijshëm për problemin dhe nuk e kupton se po shkatërron veten dhe mjedisin e tij. 

Mjekët vlerësojnë nëse individi ka varësi nga alkooli duke kërkuar shenja që tregojnë se nuk mund të kontrollojë sasinë e alkoolit që po konsumon dhe se ka një dëshirë të brendshme të fortë për të konsumuar alkool.

Simptomat specifike që mjekët kërkojnë janë:

Mjekët mund të diagnostikojë varësinë nga alkooli kur ai ose ajo sheh dy ose më shumë simptoma bazuar në një model të qëndrueshëm sjelljeje. Zakonisht kjo bazohet në zakonet e shfaqura gjatë 12 muajve të fundit ose më gjatë. Varësia nga alkooli mund të diagnostikohet në bazë të përdorimit të vazhdueshëm ditor (ose pothuajse ditor) të alkoolit për një periudhë prej të paktën tre mujore. Më pas, është i nevojshëm edhe detoksifikimi i trupit nga alkooli. 

Ndonjëherë shenjat paralajmëruese të abuzimit me alkoolin dallohen shumë lehtë. Në raste të tjera, mund të duhet më shumë kohë që ato të dalin në sipërfaqe.

Nëse mendoni se konsumimi i alkoolit po ndikon në jetën tuaj, është e rëndësishme të gjeni opsione trajtimi për t’ju ndihmuar të kapërceni varësinë tuaj ndaj alkoolit. Mjekët tanë mund t’ju ofrojnë ndihmën mjekësore profesionale ku hapi i parë drejt rikuperimit është detoksifikimi nga alkooli.

Si të pastroni gjakun nga alkooli?

Nëse po pyesni se si ta largoni alkoolin nga gjaku, mbani parasysh se alkooli mund të gjendet në urinë, mund të ndihet në frymëmarrje… Mbajtja e alkoolit në trup varet nga shumë faktorë. 

Periudha e mbajtjes së alkoolit në trup do të varet nga faktorë të tillë si karakteristikat individuale, sa ka pirë personi dhe intensiteti. Disa teste mund të zbulojnë alkoolin në trup deri në 24 orë.

Alkooli është një depresant që ka një jetëgjatësi të shkurtër në trup. Sapo alkooli të hyjë në qarkullimin e gjakut, trupi do të metabolizojë një sasi të caktuar alkooli çdo orë, në varësi të personit dhe faktorëve të tjerë si madhësia dhe pesha e mëlçisë.

Në testim, lloji i testit që bëhet gjithashtu mund të ndikojë në rezultatin, pasi testet ndryshojnë në ndjeshmëri.

Përqendrimi i alkoolit në gjak i referohet sasisë së alkoolit në gjak në sasinë e ujit në gjak. Trupi metabolizon alkoolin me një ritëm konstant, rreth një pije në orë. Megjithatë, kjo mund të ndryshojë disi në varësi të llojit të alkoolit të konsumuar, shëndetit fizik ose predispozicionit gjenetik, si dhe gjinisë, moshës, marrjes së ushqimit dhe më shumë.

Detoksifikimi nga alkooli nënkupton eliminimin e alkoolit dhe të gjitha substancave të tjera të dëmshme nga gjaku, truri dhe i gjithë organizmi. Si të hiqni alkoolin nga gjaku – përgjigja fshihet në trajtimin e detoksifikimit të trupit nga alkooli.

Kur alkooli konsumohet, ai përthithet shpejt në stomak dhe në zorrën e hollë. Prej aty hyn në qarkullimin e gjakut për të udhëtuar drejt mëlçisë. Mëlçia është ajo që lëshon enzima për të shpërbërë alkoolin. Megjithatë, në organizëm mund të metabolizohet vetëm pak në një kohë të caktuar, duke e lënë pjesën e mbetur të qarkullojë në të gjithë trupin. Atëherë, sa alkool konsumoni në një periudhë të caktuar kohore jep një ide për intensitetin e tij.

Faktorët që ndikojnë në mënyrën e metabolizmit të alkoolit:

Është gjithashtu e rëndësishme të dini se sa alkool ka në pije pasi kjo do të përcaktojë se sa kohë duhet që pija të metabolizohet. Për shembull, disa birra kanë një përmbajtje më të lartë alkooli, gjë që ndikon në sasinë e alkoolit që konsumoni nga një pije. Shkalla mesatare e metabolizmit për të eliminuar alkoolin është rreth një pije në orë. 

Ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të reduktuar efektet e alkoolit, dhe kjo është një përgjigje e përafërt për pyetjen se si të hiqni alkoolin nga gjaku juaj.

Megjithatë, mbani mend se lënia e papritur e alkoolit nuk rekomandohet, edhe nëse dini si ta hiqni alkoolin nga gjaku. Është e nevojshme të monitorohet gjendja e të varurve nga alkooli për shkak të efekteve anësore të mundshme.

Sa zgjat kriza e alkoolit?

Nëse pini alkool në sasi të mëdha për javë, muaj ose vite, mund të përjetoni probleme mendore dhe fizike kur ndaloni ose ulni sasinë e pijeve. Kjo quhet tërheqja nga alkooli, dhe nga vetë varësia nga alkooli, varet edhe nga zgjatja e krizës së alkoolit. Simptomat mund të ndryshojnë nga të lehtat deri te më të rëndat.

Nëse pini vetëm herë pas here, nuk ka gjasa të përjetoni simptoma të tërheqjes kur të ndaloni së konsumuari.
Përgjigja për pyetjen se sa zgjat kriza e alkoolit gjithashtu varet nga arsyet e shkaktimit të varësisë. Alkooli ka një efekt depresiv në organizëm. Ai ngadalëson funksionin e trurit dhe ndryshon mënyrën se si neuronet dërgojnë dhe marrin mesazhe.

Me kalimin e kohës, sistemi nervor qendror përshtatet me gjendjen e vazhdueshme të alkoolizmit. Trupi punon fort për të mbajtur trurin në një gjendje më zgjuar për të sjellë një komunikim më të mirë të neuroneve me njëri-tjetrin. Sa zgjat kriza e alkoolit varet nga gjatësia e varësisë nga alkooli, por edhe nga faktorët e tjerë.

Kur nivel i alkoolit bie menjëherë, ose nëse vendosni të ndaloni përdorimin e alkoolit menjëherë, truri mbetet në atë gjendje. Kjo është ajo që shkakton krizën e tërheqjes. Detoksifikimi nga alkooli parandalon shfaqjen e simptomave të tërheqjes.

Afati kohor i krizës së alkoolit

Simptomat e varësisë së alkoolit mund të variojnë nga ato të lehta deri në më të rëndat. Sa zgjat kriza e alkoolit varet nga sa ka pirë personi dhe për sa kohë.

Gjashtë orë pasi një person ndalon së piri: Simptomat e lehta mund të shfaqen që 6 orë pas ndërprerjes së konsumit të alkoolit. Mund të prisni:

12-48 orë pas pijes së fundit: Shfaqen probleme më serioze duke përfshirë halucinacionet (rreth 12-24 orë pas gotës së fundit të alkoolit) dhe sulme. 

48-72 orë pas pijes së fundit: Delirium tremens. Këto janë simptoma të rënda që përfshijnë halucinacione dhe deluzione. Vetëm rreth 5 përqind e njerëzve që shërohen nga alkooli i kanë ato. Gjithashtu kanë:

Pse nuk është i rekomanduar ndalimi i menjëhershëm i alkoolit?

Ndalimi i menjëhershëm i konsumimit të alkoolit mund të shkaktojë një shqetësim të plotë në organizëm. Duke marrë parasysh simptomat e rënda të tërheqjes që mund të çojnë në delirium tremens, deri tek vdekja, është e nevojshme të kryhet trajtimi i detoksifikimit nga alkooli në kushte të kontrolluara dhe nën mbikqyrjen mjekësore. 

Në 12 orët e para, fillojnë të shfaqen simptomat e para të tërheqjes që mund të përfshijnë dridhje të duarve, të vjella, djersitje të tepërt, ankth dhe nervozizëm. Këto simptoma janë të pakëndshme, por rrallëherë shkaktojnë komplikacione serioze.

Në periudhën 12 deri në 24 orë, vazhdojnë simptomat e tërheqjes. Dëshira për alkool bëhet e zakonshme, energjia është e ulët dhe ndjeheni të dobët ose në depresion. Ritmi i gjumit mund të prishet. Personi ndjehet i papërmbajtur.

Pas kësaj, në periudhën 12 deri në 72 orë, vjen një periudhë e rrezikshme me simptoma më të rënda të tërheqjes nga alkooli. Mund të ketë ritëm të rrezikshëm të shpejtë të zemrës, tension të lartë të gjakut dhe sulme. Detoksifikimi nga alkooli duhet të kryhet pikërisht për shkak të këtyre simptomave në një klinikë, në mënyrë që personeli mjekësor i specializuar të mund të monitorojë gjendjen e pacientit.

Gjatë 48 deri në 72 orët e ardhshme, për shumicën e njerëzve, kjo është koha kur simptomat e tërheqjes fillojnë të zbusin ose të bëhen më të lehta për t’u përballuar.

3 deri në 7 ditët e ardhshme, simptomat e tërheqjes do të ndalen, në përgjithësi, për shumicën e njerëzve. Në disa raste, simptomat mund të përkeqësohen dhe mund të kërkojnë ndihmë mjekësore urgjente. Atëherë mund të ndodhë delirium tremens, duke përfshirë dezorientim, konfuzion dhe djersitje të shumtë. Prandaj, personat që pijnë duhet të ndalojnë pirjen vetëm me mbikëqyrjen e mjekut. Ndërprerja e menjëhershme e pirjes së alkoolit dhe detoksifikimi nga alkooli vetë janë të papërshtatshme.

Pas një deri në dy javë, periudha klinike e trajtimit të detoksifikimit nga alkooli zakonisht përfundon. Është e mundur të vërehet humbje peshe për shkak të heqjes së kalorive të alkoolit. Presioni i gjakut do të kthehet në normal dhe personi do të ndjehet dhe duket më i shëndetshëm.

Detoksifikimi nga alkooli

Detoksifikimi nga alkooli është një trajtim shumë efektiv ku alkooli dhe të gjitha substancat e dëmshme largohen nga organizmi. Përgjigja për pyetjen se sa zgjat detoksifikimi nga alkooli gjendet në periudhën e krizës së tërheqjes. 

Sa zgjat detoksifikimi nga alkooli – mesatarisht rreth dy javë. Në klinikën MedTim ofrohet një detoksifikim i plotë nga alkooli në një periudhë prej 14 ditësh gjatë së cilës trajtohet varësia nga alkooli. Nëse vendosni të ndaloni përdorimin e alkoolit menjëherë, mund të paraqiten komplikacione shëndetësore serioze. Megjithatë, me trajtimin e kontrolluar të detoksifikimit nga alkooli, simptomat e tërheqjes do të jenë nën kontroll.

Disa njerëz frikësohen të ndalojnë pirjen e alkoolit për shkak të simptomave të tërheqjes, por faza e detoksifikimit nga alkooli është hapi i parë në trajtimin e alkoolizmit. Gjatë kësaj kohe, alkooli neutralizohet plotësisht nga trupi. Simptomat e tërheqjes zakonisht zbuten brenda një deri në dy javë pas fillimit të detoksifikimit. Megjithatë, kjo mund të zgjasë më gjatë në varësi të rëndësisë së varësisë nga alkooli. Nga kjo pikë, mund të fokusoheni në aspekte të tjera të procesit të shërimit, si aktivitete të ndryshme, terapi, seanca këshillimi dhe opsione mbështetjeje.

Alkooli është një substancë depresive në të cilën trupi fillon të mbështetet gjatë muajve dhe viteve të konsumimit. Truri në fund të fundit ndalon prodhimin e disa kimikateve të caktuara që i merr nga alkooli, bëhet i varur nga kjo substancë. Prandaj, kur ndaloni së piri duhet kohë e nevojshme që trupi të përshtatet. Kjo është ajo që shkakton simptomat e tërheqjes si dhimbja e kokës, etje, të vjella, ritëm i çrregullt i zemrës dhe halucinacione. Prandaj, nuk rekomandohet ndalimi i menjëhershëm i pirjes së alkoolit. Detoksifikimi nga alkooli varet nga gjendja e organizmit dhe shkalla e zhvillimit të varësisë nga alkooli.

Ekspertët në trajtimin e varësisë në institucionin e rehabilitimit MedTim do të jenë në gjendje t’ju ndihmojnë të menaxhoni gjendjen tuaj me trajtime të ndryshme. Ky proces ju lejon të fokusoheni në shërim dhe të kaloni më shpejt varësinë.

Çfarë mund të pritet nga trajtimi i detoksifikimit nga alkooli?

Reagimi ndaj trajtimit të detoksifikimit nga alkooli ndryshon nga një person në tjetrin, por zakonisht simptomat e tërheqjes ndjehen gjashtë orë pas fundit të konsumimit së alkoolit. 

Në trup ndodh një disbalanc kimik që është rezultat i tentativës së trurit për të ekuilibriruar efektet depresive të alkoolit duke prodhuar stimulante shtesë të quajtura neurotransmiterë. Kjo do të vazhdojë derisa truri të kuptojë se nuk ka nevojë për të prodhuar më kimikate kompensuese për të ekuilibruar mungesën e substancës së alkoolit. Personi i varur mund të ndjehet i dehidratuar, pasi alkooli vepron si diuretik, substancë që shkakton urinim të shpeshtë. Është e rëndësishme të pini shumë ujë, pasi kjo do të ndihmojë në lehtësimin e procesit të detoksifikimit nga alkooli.

Pas tre ditësh, hidratimi dhe niveli i sheqerit në gjak do të kthehen në gjëndje normale. Në këtë pikë, dëshira akute për alkoolin gjithashtu duhet të zvogëlohet pasi nuk do të ketë më disbalancë kimike. Derisa nuk zhvillohet ndonjë komplikacion serioz, simptomat e tërheqjes duhet të zhduken plotësisht brenda periudhës së shtatë deri në dhjetë ditë. Pas kësaj, mjeku mund të vendosë të ju japë ilaçe që do t’ju ndihmojnë në rastin e ndonjë dëshire të vazhdueshme që mund të paraqitet edhe pasi keni përfunduar trajtimin e detoksifikimit nga alkooli.

Bllokuesit që parandalojnë konsumimin e përsëritur të alkoolit janë të njohura. Pikërisht për shkak të simptomave të abstinencës dhe shfaqjes së një dëshire të re për alkoolin, nuk rekomandohet të hiqni dorë papritur nga alkooli dhe nuk është gjithmonë e mundur të dini saktësisht se sa zgjat detoksifikimi nga alkooli. Megjithatë, ajo që është e sigurt është se detoksifikimi është një përgjigje e sigurt për pyetjen se si të largohet alkooli nga gjaku. Edhe nëse simptomat e tërheqjes së alkoolit nuk janë serioze, ato ka shumë të ngjarë të jenë shumë të pakëndshme. Kjo është arsyeja pse është gjithmonë më mirë t’i nënshtroheni trajtimit detoksues me alkool në një klinikë profesionale të trajtimit të varësisë, ku mjekët profesionistë do të sigurohen që të ndiheni sa më lehtë dhe të sigurt që të jetë e mundur.

Pse është i mirë detoksifikimi i organizmit nga alkooli?

Ana pozitive e trajtimit të detoksifikimit nga alkooli është se është e vetmja mënyrë që një i varur të heqë qafe substancat e dëmshme, të ndalojë vërtet pirjen dhe t’i japë trupit të tij kohën që i nevojitet për t’u shëruar. 

Edhe pse në fillim mund të duket si një detyrë e pakapërcyeshme, përderisa i varuri kujdeset për veten e tij dita-ditës dhe ndjek këshillat e profesionistëve mjekësorë që kujdesen për të, nuk do të kalojë shumë dhe do të shohë një përparim të vërtetë.

Trupat tanë kanë fuqi të jashtëzakonshme shërimi dhe pas një muaji të varurit duhet të shohin disa ndryshime serioze pozitive.

Mëlçia është organi më i prekur nga alkooli, por pas vetëm një muaji do të humbasë rreth 20 për qind të depozitave yndyrore të shkaktuara nga konsumimi i alkoolit. Të varurit duhet të shohin gjithashtu përmirësime të rëndësishme në energjinë, pamjen e lëkurës dhe qartësinë njohëse. Gjithashtu, ata me shumë mundësi do të flenë shumë më mirë.

Truri ynë gjithashtu pëson dëmtime serioze nga konsumimi i alkoolit dhe duhet pak kohë që ky dëm të riparohet. Megjithatë, pas rreth dy javësh trajtim për detoksifikimin e alkoolit, truri do të zëvendësojë sasinë e madhe të vëllimit që ka humbur gjatë gjendjes së dehjes.

Nëse individi ka pirë alkool për një kohë të gjatë, ai mund të zbulojë se disa simptoma të tilla si problemet me kujtesën, vëmendjen dhe kohën e reagimit mbeten ende, të paktën në afat të shkurtër. Megjithatë, nëse qëndron i/e përkushtuar ndaj maturisë dhe merr trajtimin e duhur, mund të fillojë të bëjë përparim të vërtetë.

Detoksifikimi nga alkooli në klinikën MedTim

Nëse po pyesni se sa kohë zgjat detoksifikimi i alkoolit në klinikën MedTim, përgjigja jo vetëm që do t’ju befasojë, por edhe do t’ju kënaqë! Detoksifikimi i plotë i trupit nga alkooli në qendrën e trajtimit të varësisë MedTim zgjat vetëm 7 ose 14 ditë, në varësi të shkallës së zhvillimit të varësisë!

Varësia nga alkooli është një sëmundje që paraqet një problem të madh si për të varurin ashtu edhe për të gjithë njerëzit përreth tij. Trajtimi i varësisë ndaj alkoolit në klinikën MedTim nënkupton një qasje gjithëpërfshirëse që përfshin trajtimin psikologjik, farmakologjik dhe sociologjik.

Trajtimi i plotë mjekësor për trajtimin e varësisë ndaj alkoolit zgjat 7 ose 14 ditë, dhe hapi i parë është detoksifikimi i alkoolit. Pacienti është nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të mjekëve dhe personelit tjetër profesional mjekësor që monitoron gjendjen e tij. Kombinimi i farmakoterapisë dhe psikoterapisë çon në rezultate efektive dhe të shkëlqyera.

Shfaqja e rikthimit është reduktuar në minimum, sepse ne jo vetëm parandalojmë shfaqjen e një krize abstinence gjatë trajtimit të varësisë, por në të njëjtën kohë veprojmë mbi shkakun e varësisë. Pikërisht për këtë, trajtimi që ne kryejmë është i plotë, i thelluar, konkret dhe efektiv.

Bazuar në shkallën e rëndësisë së sëmundjes së varësisë dhe mënyrën e trajtimit, programet spitalore dhe ambulante mund t’ju ndihmojnë të kryeni trajtimin e detoksikimit të organizmit nga alkooli në mënyrë të sigurt. Për ata që vuajnë nga forma e rëndë e varësisë, rekomandohet pranimi në një program stacionar për monitorimin 24 orë dhe sigurimin e ndihmës. Nëse luftoni me varësi nga alkooli, është shumë e rëndësishme të kryeni detoksikimin me ndihmën e një specialisti për shkak të rreziqeve ekstreme që mund të shkaktohen nga ndalimi i menjëhershëm i konsumit të alkoolit. Kontaktoni menjëherë personelin e specializuar të MedTim.

E dimë që mund të filloni ndryshimin që sot.

Fazat e trajtimit të varësisë nga alkooli në klinikën MedTim?

Trajtimi i varësisë nga alkooli në klinikën MedTim fillon me një ekzaminim nga mjkeu psikiatër, i cili kryhet përmes bashkëbisëdimit. Qëllimi është njohja e pacientit, shikimi i vështirësive dhe rrethanave që çuan në zhvillimin e varësisë, por edhe vlerësimi i gjendjes së pacientit. Në të njëjtën kohë, pas pranimit në klinikë, bëhen analiza të gjakut dhe urinës. Gjithashtu, çdo pacient ekzaminohet nga specialist i mjekësisë interne për të përcaktuar indikacionet dhe kundërindikacionet për procedurat e trajtimit. Nëse është e nevojshme do të kryhen ekzaminime më të specializuara. 

Psikodiagnostika është një segment i rëndësishëm i vendosjes së diagnoze së saktë të pacientit për të përshkruar një terapi të saktë dhe të krijuar individualisht. Bëhet fjalë për testimin psikologjik që përfshin zbatimin e testeve për vlerësimin e funksioneve njohëse, vlerësimin e personalitetit përmes testeve të strukturuara psikologjike, si dhe teknikat projektuese. Bëhet edhe një vlerësim i gjendjes psikologjike të pacientit, në bazë të të cilit përcaktohet një qasje psikoterapeutike ndaj trajtimit, e cila është individuale për çdo pacient.

Puna psikoterapeutike me psikologë dhe pedagogë specialë, si dhe psikoterapistë nga drejtime të ndryshme psikoterapeutike, synon ndryshimin e opinioneve dhe qëndrimeve në lidhje me sëmundjen e varësisë. Ka ndryshime në sjellje, e cila është e një rëndësie vendimtare në periudhën e rehabilitimit. Së bashku me trajtimin e detoksifikimit të alkoolit, ne punojmë për të ruajtur një gjendje të qëndrueshme mendore të pacientit.

Trajtimi përfshin një kombinim të farmakoterapisë dhe psikoterapisë. Qetësuesit përdoren vetëm në fillim dhe hiqen shumë shpejt nga terapia.
Në kuadër të trajtimit të problemeve psikologjike, përveç farmakoterapisë, pacienti kalon nëpër procedura psikologjike me psikolog ose psikolog klinkë që synojnë forcimin e mekanizmave vullnetarë. Është një kombinim i një seance psikoterapie me infuzione intravenoze që rrit potencialin e psikoterapisë në nivelin maksimal. Psikoterapia ka një efekt sugjestionues në nënndërgjegjen e të varurit me ndihmën e ilaçeve.

Në të njëjtën kohë, gjithashtu edukojmë të afërm dhe familjarë të pacientit në mënyrë që ata të mund të ofrojnë vërtet mbështetje.

Daliborka Shuto

Daliborka Shuto

Perkthyesja e gjuhës shqipe

Jemi në dispozicionin tuaj në çdo moment

Lexoni më shumë rreth trajtimit të varësisë në blogun tonë